HOŞ GELDİN!
Seni yeniden aramızda gördüğümüz için mutluyuz..
Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!
Lütfen aramak istediğiniz kelimeyi yazıp Enter tuşuna basın..
Kullandığımız dil; bugün ne olduğumuzu, yarın ne olacağımızı belirler..
GİRİŞ
KAYIT
Anasayfa Kavram Mutfağı Girişim Kliniği
Kavram Ara
KAVRAM
(Genel kabul görmüş anlamı)
ETİMOLOJİ / KÖKEN / KAYNAK
(Etimoloji, köken, kaynak vb bilgiler)
YÜKLENEN ANLAM VE SORUNLAR
(Anlam kayması yoluyla kazandığı anlam ve yol açtığı sorunlar)
İş Kliniği de denilen (business clinics veya venture clinics) oluşumlar, bir girişim fikrine sahip, fakat bunun çeşitli riskleri karşısında deneyimli kişilerin olumlu / olumsuz eleştirilerini almak isteyen girişimcilere hizmet sunarlar.
Yaklaşık 30-40 kişilik bir değerlendirme takımı (panel), çeşitli konularda iş fikirleri olan kişilerin iş planlarını dinleyip onlara –deneyimlerine dayalı- önerilerde bulunurlar. Paneli oluşturan kişiler, mesleklerinde deneyimli, halen o mesleği icra etmeyen kişilerdir.
Girişimciler iş fikirlerini sabit bir format uyarınca panele savunurlar; panel üyeleri ise aynen bir sağlık kliniğinde olduğu gibi iş fikrinin olumlu ve olumsuz yanlarını bularak girişimcinin başarısızlık ihtimalini azaltmaya çalışırlar.
Bir mahallede oturanlar arasında bulunabilecek çeşitli meslek emeklileri (bankacı, ticaret erbabı, pazarlamacı, mühendis, reklamcı vbg) bu tür bir kliniğin oluşturulmasına önayak olarak, mahalleli girişimcilerle dayanışma sağlayabilirler. T.Titiz 04.09.2021
5.09.2021 14:55:09
Sn.TİTİZ; Aslında daha farklı, kişisel ve amatörce, çevremizde yaptığımız uygulamanın, organize olmuş bir yaklaşımını anlatmışsınız kısaca. Ne denli yararlı olacağı kuşkusuz..Üstelik kişilerin değil, halkın yararına daha çok..ANCAK; Mahallelerde bu kabil toplanmalar, hele 40-50 kişinin bir araya gelerek(Düzenli aralıklarla..) bahse konu konuları(Girişimcilere destek- yol gösterme vb..) konuşmaya kalkışmasının, bizim işgüzar kamu cihetinde nasıl algılanacağını, bazı işbilir vatandaşların da bu durumdan vazife çıkarabileceğini görür gibiyim. Ülkede biraz etkili ve ses getiren her türlü toplanmanın, bilhassa mevcut aksaklıkları dile getiren ve bunlara çare arayan bir gayretin; hemen bir kısım gayretkeş tarafından "GEZİ"ciler gibi.. denilerek afaroz edilecekleri tahminimde umarım yanılırım.. Cemaat dışı her türlü toplanmanın abes ve kanunsuz addedildiği bu son gelinen durumda; bu önerinizin içeriğinin daha ayrıntılı, gerekçelerinin daha belirgin olmasında yarar var. Belki de benim bakışım bir paranoyadır.Ama bu bile bir vakıa.. Saygılarımla. Muzaffer DALAK