Lütfen aramak istediğiniz kelimeyi yazıp Enter tuşuna basın..

Logo

Kullandığımız dil; bugün ne olduğumuzu, yarın ne olacağımızı belirler..

 MENÜ

KAVRAM

(Genel kabul görmüş anlamı)

ETİMOLOJİ / KÖKEN / KAYNAK

(Etimoloji, köken, kaynak vb bilgiler)

YÜKLENEN ANLAM VE SORUNLAR

(Anlam kayması yoluyla kazandığı anlam ve yol açtığı sorunlar)

Siyaset, devleti halk adına yönetmeye talip, ideolojisi ve programı olan siyasi partilerde yapılır. Siyasi Parti yetkilileri, "devlet işlerini düzenleme ve yürütme sanatıyla ilgili özel görüş veya anlayış"larını ortaya koyarak halkın oyuna talip olurlar. Bence belirli çatılar altında yapılan siyaset bu olmalı diye düşünüyorum. Bu kişilere, "siyasetçi" diyoruz.

Seçimleri kazanarak hükümeti kuran ve Devleti idare etmeye başlayan Siyasi parti yetkilileri artık Devlet Görevlisi olur.  Bundan sonra, sadece kendi seçmenlerinin partisi değil, halkın, devletin görevlisi olup, siyasi davranmayı bırakırlar. Elde edildiğinde, Milli Menfaatleri karşılayacak Milli Hedeflere ulaşacak Milli politikaları icra ederler.

Yorumlar

ergunmengi@gmail.com

29.04.2020 20:17:43

Yoksa evinde devlet işlerinden, ulaştırmadan, çocuğunun okulundan, hayat pahalılığından konuşan halkımıza siyaset yapıyorsun demek ne derce doğrudur. Konu böyleyse köşe yazarları, üniversitelerde örneğin AB-Türkiye ilişkileri dersini veren öğretim üyesini siyasetçi olarak adlandırmak doğru olmayabilir. O zaman halka, seçim zamanı oy vermek, ile diziler ve survivor gibi yarışmalar ve futbol maçlarından başka konulacak bir şey kalmaz.

Yorumlar